Wednesday, August 26, 2009

The Harsh Reality of The Current Generation

Salam w.b.t diucapkan kpd sumer muslim n muslimat
ak minat sgt kat Lily Allen, Brit singer.
die pun lebih 10x ganda lg pedas n spicy mulutnye drpd ak
die suke kutuk org, tp masya allah, ade kebenaran n nasihat disebalik kritikannye itu
kite bkn nak always jd goody-two shoes n puji org evrytime
sebab bila kite salah, kite akan always nk blame veryone else
atau kite buat dek je, asalkn kite happy. kubur kan lain2?
sebab kite pn kene accept the fact that kite sumer hamba Allah yg diciptakan sama rata
takder yg lebih, xder yg kurang. cume attitude n iman kite yg boleh di hisab, insya allah

amal kebaikan x semestinye menjadi imam di masjid mahupun dai'e yg disegani
ak dibesarkan dlm keluarga yg religious n Islam is very strong within me
maka, x kisahlah ak boleh kutuk org selamba je. ak xkesah org lain pn kutuk ak
demi Allah, niat ak bkn nk sakitkn ati org tetapi kesedaran xkn timbul
tanpa penegasan n kritikan pedas......amin ya rabbal alamin

nikmatilah salah satu lagu terbaru drpd Lily Allen, lyricnye sgt la mendlm


lyrics nye ade maksud yg tersirat, menyatakan realiti kehidupan umat akhir zaman
muslim or not, kite sumer hampir sama je....
masya allah, Islam hny pada nama? kiamat dh dekat la.....bak kata org puteh
juz around da corner. xkan x sedar2 lagi kot?
wei, bgn la! takyah layan nafsu je, ingat pada Allah
kite ni idup sementara je kat dunie ni

http://www.lyrics.com/lyrics/lily-allen/the-fear.html

tu je la wat mase ni.
selamat menyambut Ramadhan al-mubarak
=)

-Gossip Garcon-

2 comments:

nadd on August 27, 2009 at 1:53 AM said...

hehe alle..
aku pun sukee gile kot lily allen..

:)
lg2 masa rmbut dia clr pink..
hahahaha...

Gossip Garcon on August 27, 2009 at 9:05 AM said...

hehe, i kno la nadd oi
she's da best Brit singer for me
gempaq gler, klu nk kritik main lps je
hahaha

=) yup, quirky fashion sense, nadd

 

I'm not Juicy, I'm juz Mean Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template