Tuesday, September 15, 2009

Apabila Syaitan mula mengumpat......

scene ni adalah rekaan semata2, xde kene mengene antara yg idup atau yg telah kiok, sy awal2 lg ingin memohon maaf sekiranya ade yg terase, terkilan n sebagainya. anggap je la ini sebagai pengajaran buat kita semua. Insya allah.....

dua syaitan sedang bersembang n mengumpat, walaupun mereka sedar mereka sedang digari dan diseksa
syaitan A: wahai memberku, tak rase lame dah ke kite digari? ak x puas ati btol la! an-nas kat luar tu
                bergumbira walhal kita diseksa sebegini....

syaitan B: memang la. ko ni pn bengap la sgt. kan x lame lagi kite akan dilepaskn! Allah Maha Adil
                  atas sumer hambaNya, lepak je dah la! ni pn ujian drpd Allah.

syaitan A: ko sng r ckp. ak ni bkn profesional sgt dlm bab2 menyesatkn an-nas ni, x mcm ko. yang ak
                 pasti, nafsu an-nas tu sendiri dh sngkn idup kite. cam remote control plak, hahaha.

syaitan B: mane taknye, mostly sumer an-nas makin rancak nk membazir bln syawal nnt. kite pn free!
                terpaksa la join sekaki. makan tu x pyh cite la, btol x? marah2 la org lain pn, tp diri sendiri
                x sedor2 gak kn? dose tu mcm free2 je dpt, kn?

syaitan A: betul3. kematian di jln raye tu mcm lumrah la setiap kali time raye....diorg x amek kisah ke
                keselmtn diorg sendiri. aset terbaik kite adalah nafsu diorg sendiri, xbley nk kwl langsung!

syaitan B: harapkan pagar, pagar mkn padi la kot. ini zmn cyber kot, sumer bende boleh jd. ko petik
                  jari, insya allah sumer dpt. jangan harap iman boleh bertambah mcm tu je!

syaitan A: raye mmg la best, beli mercun mcm2 jenis! x ke bhy camtu? smpai hilang kaki, tgn sumer?
                  ak xde hak la nk kate ciptaan Allah tu bebal, tp xbleh nk elak la. ramadhan pn same je
                  mcm bln2 lain....

syaitan B: terawih tu alahai, berape kerat je? mkn berbuka mcm xmkn sethn agaknya? pastu ckp psl
                pompuan dari golongan an-nas plak. ak bkn la nk menuduh ke ape, tp shoppin nk raye
                smpai bocor poket si suami nya. kesian la suaminya terkebil2 nk byrkn....(geleng2 kepala)

syaitan A: mane taknya, iri hati tgk jiran sebelah 'decor' lg glamorous gitu! hahaha. bdk2 lag la, bile
                  nk lpskn gian, time ramadhan pn berkepul2 la asap menusuk idung! diorg tau klu sahur tu
                  malas sket nk bgn, pastu memekak je siang hari ckp lapar2!

perbualan ini mungkin ada kebenarannya, tp kita sendiri kene selidik diri kita semua. masya Allah, smpai thp syaitan-syaitan pn mengumpat psl kite, ape citer? klu diteruskn lg perbualan ini, byk lg keburukn sifat an-nas mcm kite semua akan dibongkarkn!
Justeru, saya menyeru dir sy n sumer agar sedor la diri sebelum terlmbt n bertaubat la....
ikhlas dr saya yg hina-dina
SELAMAT HARI RAYE, MAAF ZAHIR DAN BATIN
-Gossip Garcon-

2 comments:

Adibah Mohamad on September 15, 2009 at 5:30 AM said...

well...
hahahaha undeniable
mari puasa enam!!!

Gossip Garcon on October 31, 2009 at 10:43 PM said...

dibs ma fwen
u're da coolest gurl eva!
hahaha
lepak jer kot

 

I'm not Juicy, I'm juz Mean Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template