Friday, September 18, 2009

i've been ROBBED! seriously.

ini adalah kisah benar, n ak pn sgt la xsuke reka2 citer!
n ak berharap ia xkn berulang lagi kpd korg sumer, so be cautious always!
kite hny merancang, Allah maha Menetukan qada dan qadar

berikut adalh details2 yg berkaitan
tempat: depan stesen lrt putra, lps bank negara
masa: 1.30-2.00 ptg, time tu tgh tungggu akak ak nk pi perhentian duta, nk naik bas kat sana. dan sesungguhnye ak sedang berpuase.....sedey.
tarikh: 16.9.09, ak nk blk kg dah....all da way smpai raye ketige, insya Allah.
suspek: lelaki dlm lingkungn 50an, muke ala2 mamak penang la, tp msair speakin style kl. ade la sket muke kebanglaan tu, haha. berpakaian kemas, muke 5osen je, n pandai berkate2. made up stories mcm2. tinggi n berperut boroi la gak.
mangsa: ak la, saper lagi? n then ak rase dh ramai kot yg dh jd mangsa die, masya allah!
barang yg lesap: henpon kesyngn ak including sim card n memory card skali, pok ak belanja plak tu! Sony Ericsson mhl! =( mane la ak nk cari duit lain ni? ya allah, sabaq je la bln2 puase ni
modus operandi: die akn buat2 citer mcm die kene rompak la sumer, die keje jd lawyer ls, lecturer la, pastu kate nk pinjam henpon wif internet la, nk block akaun bank die la sumer. atas dsr kesian anda mungkin akan menjd mangsa seterusnye!
spekulasi dan teori: cousin ak yg angkut ak dr stesen kangar mlm tu ckp mungkin ak kene pukau la, mcm2 la. sbb i am not really a nice guy in da first place, x suke la main bg2 je camtu. masya allah!
jgn tertipu dgn kebaiknnye, pstu siap bg jam antik la kononnye mcm tebusan klu die x bg blk!

tu je la kot, nk tau lebih lanjut......nnt ak citer lebey2.

-Gossip Garcon-

9 comments:

~QwertyBlurR~ on September 18, 2009 at 8:27 AM said...

I'd been in situation just like yours... about 1 n half years ago, dekat stesyen bas sg. petani...

sorg laki dtg kat aq menyamar sbgai sorang polis... dia ajak aq ngan sorg rakan yg bersama dgn aq wktu tue utk mnjadi umpan kepada pengedar dadah... katanya la...

dia promise nak bagi aq habuan RM??? sbgai mngenang jasa aq... huh...

tp... abg yg menymar polis nie kantoi d tgn aq sbb aq tnye dia bnyk soklan... antara point2 kekantoian dia adlah bila dia kata JAIS jgak mmbantu dlm siasatan dan keengganan dia utk mempamerkan authority card dia...

ape ke jadahnye JAIS (Selangor) bwat keje kat kedah nie... kedah pnya jbtan agama Islam xde ke? and jbtn agama xkn turunlah kalo ambush pusher dadah... (kalo smbng mahram mngkin, cpt je pnoh van nak ambush) realiti yeh, jgn marah.... start dia mention JAIS aq dah suspek mamat nie x btol...

aq mntx mamat tue tnjuk authority card dia... then, dia ckp x bley tunjuk authority card suke suki je kat org awam...

fyi, polis mesti kene tnjuk authority card dia kalo melibatkan jenayah2 nie...

kwn sblah aq dah pucat dah... aq handle situation tue dgn tenang... aq gune sume pengetahuan aq tntang undang2 nieh... mklumlah abah aq kan polis... mamat tue mendesak lagi... then aq ckp lah kat dia xyah nak tipu... aq ckp yg aq dah tau helah dia... dia ugut aq... then aq ugut dia balik... aq ckp kat dia 'nak tngkp kami tangkp la... org ramai niie...' aq bagtau dia apa hukuman kalo dia kena tngakp ngan polis... dia mula cuak... padahal aq reka2 je... aq suroh dia blah... akhirnya dia mengalah dan blah dgn pasrah...

itulah pengalaman aq jadik hero utk pertama kali dan terakhir kalinya stakat nieh...

naseb baek tuhan slamat kan aq wktu tuh... kalo x, mngkin aq da kene jual kat siam kowt... x pown dia cacatkan aq n d rekrut jd pmintak sedekah kat mane2...

peringatan pada korg suma... berhati2 lah mase korg kat luar... terutamanya kat black area mcm sg. petani nie... dan bila korg bertuah terserempak ngan situasi nie dan korg x leh nak lari... ape yg korg perlu bwat adalah relax... guna kebijaksanaan korg... observed situation... then decide...

kalo boleh berdoalah bnyk2 jgn lah korg kene benda2 nie...

pnjg nye komen aq... kalah post kat atas...

Nabila on September 18, 2009 at 8:46 AM said...

haha. bley buat pos baru..

nadd on September 18, 2009 at 10:37 AM said...

imran!
i feel sorry for u..

shit, da nak raya kott..

Dinie Noor on September 18, 2009 at 10:46 AM said...

fuyo fazmi..comment baik punyaa
hahaha
imrann!!ur phone!?!?!?!full story to me later k:)

-^_' -R!carD0kakA on September 18, 2009 at 5:01 PM said...

weh...kesian gler ko..nnti full story kt klas k?

-^_' -R!carD0kakA on September 18, 2009 at 5:03 PM said...

weh...kesian gler ko..nnti full story kt klas k?

Gossip Garcon on September 18, 2009 at 6:30 PM said...

wei, ak lg kesian kat faz la
die hampir2 kene culik, ak henpon je hilang
alhamdulillah, setakat ni mcm2 la dh jd, time2 raye pn depa nk wat keje xde pekdah.
dh la org dh tue, ngan thp kesian ak yg amat sgt.....=(
thanx la saper2..
jage2 di hari raye!
xoxo

Hauzan Muttaqin on September 18, 2009 at 7:17 PM said...

imran= sabar je
ada hikmahnya

fazzmi= fazz ko mmg rocks
kawan aku yg paling macho
hahaha

~QwertyBlurR~ on September 18, 2009 at 8:10 PM said...

utk sume org di atas -
berhati2 di hari raya! x kira di jlan raya atau pon di mana2... stelah sbulan berpuasa jgn nak buat dose... slamat ari raya...

 

I'm not Juicy, I'm juz Mean Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template